Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Proteomics Core Facility (PCF) och BioMS

Tillgänglighet utifrån COVID-19

Vi finns tillgängliga som vanligt för support och analys, men var vänlig och kontakta oss via e-post innan ni skickar in prover. Vi har begränsad möjlighet att ordna kundmöten. Projektplanering och resultatrapportering ordnar vi helst via e-post, telefon eller Skype.

Om oss

För mer information om Proteomics Core Facility, se våra engelska sidor eller kontakta oss genom kontaktformuläret i högerkolumnen.

Proteomics Core Facility (PCF) grundades 2001, blev en enhet på Sahlgrenska Akademin 2006 och är från 2016 en av noderna inom BioMS för biologisk mass-spektrometri (MS) som har support från Vetenskapsrådet. De flesta av våra användare kommer från Göteborgs Universitet och Chalmers, men användare från andra nationella eller internationella universitet och företag är också välkomna. Vi utför ca 300 projekt per år.

Vi är en teknikplattform som erbjuder vetenskaplig expertis och avancerade instrumentering för proteomikstudier inom medicin och life science. Instrumentparken består av Thermo Orbitrap Fusion och Lumos Tribrider, Orbitrap Elite, QExactive, QExactiveHF instrument kopplade till nano-liquid chromatography (nanoLC) Thermo Easy nLC1200 system. 

Enheten erbjuder studiedesign och utförande av experiment för bland annat proteinidentifiering, karaktärisering av post-translationella modifieringar (fosforylering, glykosylering m.m.), protein-protein interaktionsanalys, studier av biologiska processer och identifiering av biomarkörer. En stor del av projekten är relativ proteinkvantifiering där proteinuttrycket mellan olika grupper jämförs.

Vi har kompetens inom provupparbetning från ett stort antal olika specier och material, såsom extrakt, celler, vävnad, organ och vätskor. Vi använder också tekniker inom affinitet och kromatografi för anrikning eller fraktionering som en del av den experimentella designen.

Link to sample submission form

Vi ger två doktorandkurser innehållande föreläsningar om provhantering och provupparbetning, separationstekniker, MS-teori, databasmatchning och tolkning av proteomikdata samt laborativa experiment.

semestertider

Proteomics Core Facility är stängt veckor 29, 30 och 31. Vi tar emot prover och möte igen f.o.m. den 3:e Augusti 2020. 

Kontaktinformation

Proteomics Core Facility

Vänligen kontakta oss via e-post innan ni skickar in prover och för att boka ett möte.

Maila oss

Postadress:
Box 413, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 9E, 413 90 Göteborg

Gå via Lundberglabs bottenvåning, förbi caféet och rakt genom korridoren till den nya pavilliongen.

Se karta

logos
Sidansvarig: Core Facilities web editor|Sidan uppdaterades: 2020-03-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?