Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

MRI - Magnetic Resonance Imaging

Fakta – bakgrund


I samband med Swegene-satsningen inköptes ett magnetkamerasystem (MR-system) för djurstudier och placerades på EBM. Utrustningen har använts under ett antal år, men har av olika skäl inte använts så mycket under senare år. I samband med uppbyggnaden av Bild- och Interventionscentrum vid SU och VGR finns ett stort intresse bland vissa forskargrupper att använda detta MR-system igen.

Utrustningen är ett 7 T MR system från Bruker med ett urval av olika RF-spolar (volyms- och yt-spolar), med möjlighet till monitorering av temperatur, andning, EKG och blodtryck. Utrustningen har Britsar för gnagare, fiskar och fåglar. Objektet kan ha en max diameter av 72 mm, vilket är anpassat till t ex mus, liten råtta, liten hamster, fisk, fågel, unga djur, extremiteter och vävnadsbiopsier. Fördelar med MR-teknik är att det är en non-invasiv metod och innefattar ej joniserande strålning, vilket kan vara en fördel inom vissa typer av studier.

Klicka på denna länk för att komma i kontakt med MRI och deras egen webbplats - Experimental 7T MR Facility for Small Animals or Specimens

 

Sidansvarig: MRI web manager|Sidan uppdaterades: 2018-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?