Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Proteomics Core Facility

Proteomics Core Facility (PCF) grundades 2001, blev en enhet på Sahlgrenska Akademin 2006 och är från 2016 en av noderna för biologisk mass-spektrometri (MS) som har support från Vetenskapsrådet.

Vi använder nano-LC separation direkt kopplad till högupplösande MS-instrument för analys av proteiner och peptider inom medicinsk och life science-forskning. Proteomik är studien av proteiner genom identifiering, kvantifiering och karakterisering av material från extrakt, celler, media, vävnad, organ och kroppsvätska.

PCF har expertis inom provpreparation, affinitetsanrikning, design av projekt och utvärdering av resultat. Vi utför ca 200 projekt per år och erbjuder en doktorandkurs inom proteomik.

Vi erbjuder konsultation för studier av proteiners funktion och uttryck, post-translationella modifieringar (t.ex. fosforylering och glykosylering), interaktion mellan proteiner, studier av biologiska processer och biomarkörer.

För mer information se våra engelskspråkiga sidor:

Information in English

Nyheter

Fler nyheter

Kontaktinformation

Proteomics Core Facility vid Göteborgs universitet

Box 413, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 7A, 413 90 Göteborg

Telefon:
Manager: 031-786 9790, övrigt se under Kontakt

Vägbeskrivning

Ingång Medicinaregatan 7a, vänster 20 m, alternativt Medicinaregatan 7b, höger 10 m. Nedför trappan. Ring på porttelefonen så kommer vi och öppnar.

Karta

Sidansvarig: Core Facilities web editor|Sidan uppdaterades: 2019-04-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?